Jak vzniká catering pro sportovce: od chlebíčků po přípitek.

Musí chutnat a přitom splňovat podmínky výživových tabulek pro sportovce i atlety. Řídí se 3 hlavními pravidly:

 

1. Více bílkovin

 

Klasické chlebíčky mají většinou poměr sacharidů a bílkoviny 3:1. 

Pro sportovce je potřeba 2:1 (tedy snížit třetinu sacharidů vůči bílkovinám).

 

Místo bílé bagety používáme kváskové pečivo a dáváme výrazně větší porci sýrů, krevet, krůtí šunky a kuřecího masa.

 

IMG_3567

 

Náš tip:  nejvyšší poměr bílkovin k sacharidům má Japonský chlebíček a Švýcarský chlebíček.

 

 

2. Práce s oleji

 

Tuk je nositelem chuti. V tortillách a chlebíčkách většinou narazíte na tepelně upravený

slunečnicový a řepkový olej (smažené kuře, dressing).

Ve sportovním cateringu se připravuje kuřecí maso na páře.

Pro chuť se potom připravuje dressing z olivového oleje, parmazánu, koření a čerstvého sýru.

Obsah tuků je tedy nižší, výživová hodnota je naopak na maximu a chuť zůstává zachována. 

 

Návrh bez názvu (3)

 

3. Žádné prázdné kalorie a cukry

Příjem je provázán s mikroživinami - dezerty jsou z čerstvého ovoce, které obsahuje vitamíny a minerály

a mascarpone-tvarohového krému, který opět přinese vyšší množství bílkovin. 

 

Čerstvé smoothie nahrazuje/doplňuje klasický přípitek. Obsahuje vysoké množství vitamínů.

Ocení ho nejen sportovci, ale také dorostenci a řidiči. 

 

 Návrh bez názvu (1)

 

 

 Sportovní event: Start světového poháru v jetsurfu

 

3 dny před prvním závodem probíhá zahájení sezóny Apex Pilots v Brně. 

Pod něj patří světová špička závodníků včetně držitelů titulů několikanásobných mistrů světa i Evropy.

Přijedou světoví i čeští závodníci, sponzoři týmu i novináři.

 

Na fotce: majitelka týmu a závodnice Elisabeta Faitová, závodníci Alex Lukscheider, Linda Lukscheider a Jakub Kornfeil.

 

Závodníci mají 3 dny před startem, jsou tedy na vrcholu kondice a mají velmi přísný jídelníček.

Sponzoři týmu zase mají vyšší požadavky na chuť. 

Jídlo má vytvořit atmosféru a propojovat. Nelze tedy připravit "něco pro závodníky" a "něco pro gurmány". 

 

 

Jak jsme si s tím letos poradili? 

 

Chlebíčky:

 

Japonský - čerstvý sýr, avokádo, jitrocel, okurek, krevety a limetka. 

Sicilian - janovské pesto s ginkgo bilobou, mozzarella, cherry rajčata a sluncem sušená rajčata. na kváskovém pečivu. 

Smoked hummus - odlehčený hummus s extra surovinami pro zvýšený obsah vitamínů skup. B, krůtí šunka, polníček a chioggia

Francouzské - jemné cibulové chutney s rozmarýnem, sýrem brie, mandlemi a granny smith

 

Tortilly: 

 

Green: polníček, janovské pesto, hrášek, čerstvý sýr a kuřecí maso na páře

Red: rajčata, ořechové máslo, polníček, parmazán a halloumi

 

Přípitek:

 

Pro energii: mango, koenzym Q10, pomeranč

Pro soustředění: jahody, maliny, aloe vera, jablko

 

 

Do cateringu přidáváme i méně nápadné suroviny, které mají vysokou výživovou hodnotu: 

 

bylinky (které si pěstujeme sami)

jitrocel a aloe (podporují regeneraci)

lahůdkové droždí

čerstvé koření (funguje v těle jako katalyzátor metabolismu)

čerstvé sýry (připravujeme sami, jsou bohaté na bílkoviny, ale neobsahují průmyslové konzervanty)

 

Menší catering si vyberte v MENU, pro individuální vyladění cateringu volejte na 775 234 458 nebo napište na info@berrys.cz.

 

 

 

Zpět do obchodu