Jahody ve švýcarské čokoládě zdobené zlatým prachem
Postup přípravy:
Jahody vozíme z Maroka. Je to nejjižnější země, kde se pěstují, takže mají nejvíce sluníčka a výraznou, sladkou chuť. Před obalování v čokoládě dostanou bleskovou lázeň v ledové vodě se solí a cukrem, která ještě více podpoří jejich aroma.
Čokoládu používáme 55% ze Švýcarska. Prochází procesem temperování (zahřátí na 45°C, ochlazení na 29°C a poté opětovné zahřátí na pracovní teplotu). Tímto způsobem získá čokoláda na jemnosti a křupavé struktuře, kolem jahody krásně drží a neopadává.
Každou jahodu poté ručně namáčíme v čokoládě a necháme vychladnout po dobu 10 hodin před zdobením. Část jahod dozdobujeme jedlým zlatým prachem, část necháváme ve své jednoduché eleganci. Každá jahoda dostane svůj košíček a pro bezpečnost převozu je krabička vystlána hedvábným papírem.